RED LIGHT YAOI TEAM - A Yaoi Vöröslámpás Negyede
Dráma CD-k
FŐOLDAL

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

Magyar kiadás-angol megjelenés: Sarina Bowen-Elle Kennedy sorozat

Nemezis  2020.10.31. 21:40

Ugye mindenkinek ismerős?!

Ha mindannyian nem is, de a legtöbben már biztosan olvastátok.

Aki még nem tette volna meg, annak néhány szó erről a könyvről.

Hozzávalók:

  • 1 baromi helyes és meleg hoki játékos, aki szerelmes a legjobb barátjába. (Wes)
  • 1 legjobb barát, aki szintén rajong az ütőkért… khm később már nem csak az ütőkért. (Jamie)
  • 1 csipetnyi viszonzatlan szerelem.
  • 1 találkozás, amitől újra mozgásba lendül az idő mindkettejük számára.
  • 1 érzelmileg nehéz, ám mégis jó hangulatú nyári tábor.
  • és végül, de nem utolsó sorban, 1 nagy adag (ohh nem teáskanálnyi, sokkal inkább merőkanálnyi) vágy.

Na, ha ez mind meg van, keverjük össze bátran a mi kis boszorkánykonyhánkban.

Hogy mit kapunk? 352 oldalnyi olyan olvasnivalót,  amiben van izgalom, komolyság, dilemmák, humor, szex, és rengeteg érzelem.

620. Friss

Sessy  2020.10.29. 20:43

Sziasztok!
 
Rég volt már... tudom... azért még élünk. És mende-mondákkal ellentétben legjobb tudomásom szerint senki sem beteg ám köztünk errefelé. :) Na de, hoztam egy kis olvasnivalót. Némely kicsit komolyabb, némely meg kicsit trágárabb. Mi a véleményetek a trágárságról? Plusz Mo Guanshantól zavaró-e?
 
Friss:

19 Days: 12. rész >>Katt<<
- Mo Guanshan cuki... és trágár... baj ez?

 

 

Aragau Netsujou: 2. fejezet >>Katt<<
- Ez egy kifejezetten nem mai darab, így álljatok neki...^^"

 

 

Dorobou to Hatsukoi: 3. fejezet >>Katt<<
- Majdnem elfelejtettem, hogy ebből is van új nálam, pedig ez volt kész legelőször.

 

 

Grand Guignol:1. fejezet és 3. fejezet >>Katt<<
- A számozást az angol alapján csináltuk, mindenki döntse el maga, neki mi a helyes sorrend, ugyanis... bosszantóan mindenhol máshogy van. Eddig a 2. számú fejezetet olvastátok.

 

 

Kellemes olvasást!
 

Magyar kiadás: Mo Dao Zu Shi/The Untamed - Spoilermentesen

Sessy  2020.05.17. 00:51

Sziasztok!
 
Mint legutóbb jeleztem - és mint tudjtátok - megjelenik magyarul a Mo Dao Zu Shi/The Untamed című regény. ÉLJEEEN! Ez a történet sem annyira új, tekintve, hogy 2015-ös, de a belőle készült anime a 3. évadára vár (erről sajnos nem tudok semmi infót jelenleg), illetve az élőszereplős feldolgozása, a maga 50 részével is csak tavaly jelent meg, és miután az lement, még egy 20 részes, részenkénti 1 órás játékidővel bíró "special edition" verzió is megjelent belőle, ami csak a főszereplők interakcióira fókuszál, egy-két plusz jelenetet is tartalmaz, de NAGYON keveset. Úgyhogy van mit nézni, és olvasni belőle bőven...
 
A tartalmáról (hiper-röviden):
A történet középpontjában a Yunmeng Jiang klán egykori tagja, Wei WuXian áll, aki egy rendkívül tehetséges kultivátor, és a démoni kultiváció megalkotója. A démoni kultivációja okozta káosz következtében milliók gyűlöletét vívja ki, így a nagy kultivátor klánok összefogva végül a halálát okozzák. 13 évvel később azonban egy elkeseredett férfi Wei WuXian lelkét hívja segítségül bosszújához a saját testét is feláldozva neki. Wei WuXian visszatér, de egy régi ismerős a Gusu Lan klánból szinte azonnal felismeri őt. Lan Wangji és Wei WuXian egykor tanítványtársak voltak, és habár kapcsolatukat senki sem gondolta jónak annak idején, amikor még életben volt, a visszatérése után Lan Wangji azonnal védelembe veszi, és megteszi, amit régen nem tudott: magával viszi Gusuba.

 

Magyar kiadás: Sotus - Mérnökök vs fogaskerekek

Sessy  2020.05.12. 21:04

Sziasztok!
 
Híreim vannak! ^^
Nem most akartam erről írni, de... külön meg is kértek rá, úgyhogy miért is ne már most?
Mostanra már bizonyára nagyon sokan tudjátok, hogy nemsokára lesznek magyar nyelven kiadva bizonyos Boys Love regények. Mindegyikről fogok beszélni egy kicsit majd külön cikkekben.
 
A Művelt Nép Könyvkiadó megjelenteti például a Sotus és a Mo Dao Zu Shi/The Untamed regényeket. Addig nem akartam írni róla (Sotus) semmit, amíg legalább a sorozat első évadát nem néztem meg. A napokban sikerült ez a célkitűzés, így... itt az egyik hír. A sorozat maga is egy (számomra) régebbi darab. Két évadnyi más szörnyű ázsiai sorozat után néztem meg, a véleményem ezek fejében alakult ki.
 
Sotus: Igaz szerelmünk történeteKezdjük a Sotus-szal, a tartalmáról:
"A SOTUS egyetemi rendszer. Lényege, hogy a harmadikos hallgatók "mentor" szerepet vállalnak az elsősök felett, de nem éppen a megszokott módon...
Arthit a harmadéves "kiképző csapat" kőkemény vezetője, akinek az utasításait mindenki szó nélkül végrehajtja, egyetlen kivétellel. A 0062-es azonosítószámú gólya, Kongpob nemcsak kiáll elsőéves társaiért, de a maga pimasz, mégis bájos módján nyilvános kihívást intéz Arthit személye és tekintélye ellen."
 
Véleményem a sorozatról:
Mint ahogy a leírás is sejteti, humorosan indul a történet, tényleg jókat nevettem az elején többször is, ami nagyon jó, mert eléri, hogy ne akard félbe hagyni. Aztán... nézed és nézed... és több jót nem is nagyon tudok mondani. Fogalmam sincs, hogy miért istenítik sokan ezt a sorozatot. Sajnálom. Skatulyázzuk be a szereplőket, és mondjuk, hogy a fiatalabbik lesz az uke... oké... de akkor a seme, akit kap, legyen seme! Két év van a főszereplők között. Ennek a két év korkülönbségnek elégnek kéne lennie ahhoz, hogy ne egy nyúlbéla semét kapjon a történet. Az első évad utolsó része egy amolyan kommentár-rész, amiben a színészek beszélnek. Nem néztem teljesen végig, de a semét alakító színésztől rengeteg segítséget kért a első évest alakító partnere a karaktere gondolkodásmódjának, gondolatainak megértésében az alakítása érdekében, és amikor volt a beszélgetésükben egy szerepcsere, akkor elgondolkodtam... egyáltalán jó lett ez a szereposztás...? Nem pont fordítva kellett volna...? (Ez a seme egy igazi uke... valahogy ez futott át az agyamon.) De! Nekem még a második évad vissza van... ezért még benne van a pakliban, hogy képes valamennyire engem is elnyerni a sorozat.
 
Bárhogy is legyen: mindenképpen meg fogom venni a regényt! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy cenzúra áldozata lett-e a sorozat, és hát megjelenik magyarul! Ott kell lennie a könyvespolcon minden Boys Love rajongónak! Nem? A könyvek szinte mindig jobbak, mint a belőlük készült sorozatok... úgyhogy nagyon nagy reményekkel és elvárásokkal várom a magyarul megjelenő könyvet! Ami a magyar nyelven kiadott könyvekben lévő  kényszeres és előnytelen cenzúra jelenlétét illeti... nem félek itt tőle, mert a sorozat is elég visszafogott és enyhe. Ennél már csak jobb lehet.
 
ELŐRENDELHETŐ! Én magam már előrendeltem, de NEM A LIBRINÉL! Mivel nem kötődöm senkihez és semmihez, ezért őszintén elmondom, hol és mennyibe kerül(nek) a könyv(ek). Szerintem egy könyvet illik megvenni a saját kiadójánál, ezen a vonalon elindulva OLCSÓBBAN megtaláltam A Művelt Nép Könyvkiadónál, illetve aki Álomgyárnál szeret vásárolni, az is olcsóbban kapja meg ott. Írtam a Művelt Nép kiadónak a (számomra) lehetetlen regisztráció miatt... nem válaszoltak, ezért magam találtam ki, hogyan jutok be mégis. A sikeres regisztráció kulcsa az ELŐRENDELÉS. Nem kell megijedni, minden előrendelt könyvet (ezt írják is valahol) csak abban az esetben küldenek ki a megjelenést követően, ha előtte még jóváhagytad egy külön e-mailben a rendelést. Tehát ha valaki most akar regisztrálni, de hozzám hasonlóan nem sikerül, akkor rendeljen elő egy könyvet, ugyanis ehhez adatokat kell megadni, ami által a weblap létre tud hozni egy felhasználói fiókot. ^^
 
A Művelt Nép Könyvkiadónál: 2 695 Ft (Ingyenes PK: 8 000 Ft felett)
Álomgyárnál: 2 888 Ft (Ingyenes PK: 6 000 Ft felett)
Librinél: 3 080 Ft (Ingyenes PK: 9 000 Ft felett)
Líránál: 3 080 Ft (Ingyenek PK: 10 000 Ft felett vagy kuponnal)
Bookline-nál: 3 080 Ft (Ingyenes PK: 10 000 Ft felett)
 
Legközelebb, ha sikerül kicsit is értelmesen írogatnom, akkor... *sikít* a Mo Dao Zu Shi lesz a téma.
ÉS! AZT! PEDIG! IMÁDOM! ^^
Próbálok majd rövid lenni. :P

 

619. friss ~ Nyuszika ünnep

Sessy  2020.04.12. 23:42

Sziasztok!
 
Hogyan is kezdjem? Jókedvűen, ugye? Igyekszem. 2003 óta nem húsvétoztam otthon, nyugalomban... ez az öröm az ürömben rész. Nem? :D Viszonylag tényleg nyugodt is lett ez a húsvét idén, nektek hogy telik? Mindjárt jobban fog. A minap, amit bevallok, már vagy 2 hete volt, megkérdeztem az In These Words manga fordítóját, Shuchát (Ayamét), hogy mi lenne, ha folytatnánk, mert az tényleg egy jó manga. Nem akarok hazudni, 2-3 napon belül már kaptam is hozzá új fejezetet. Bárcsak minden ilyen könnyen menne, bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan valóra válna, de hát az nem a valóság lenne. :) De ami még jobb az egészben, hogy a húsvét miatt vártam ám a kitétellel (bár mivel sokan vagytok otthon, így utólag belegondolva nem volt sok értelme... no mindegy, rossz szokás... meg ez az esti frissítés is... hahh), de pontosan emiatt felmerült még egy dolog. Egy orosz szereplővel is büszkélkedő könyv. Igen, az a nagyon hosszú. És mivel olyan hosszú, ezért inkább nem teljes kötetet teszünk most fel, hanem "csak" pár fejezetet. De nem! Nem kell aggódni. (Mit is mondtál? 400 oldal? Igen.) Az a 400 oldalnyi olvasás nem csak 10 másodperc lesz. De azért ígérjetek meg valamit! Aludjatok is egy kicsit, jó? :D
 
Egy nagyon kicsit kitérve a járványra, ha már ennyi visszajelzés jött a legutóbb is. Hallottam én is bizony olyantól, aki pl Tescóban dolgozik, hogy veszekedniük kellett a dolgozóknak a védőeszközért, hogy csináljanak, adjanak már valamit még kb 1-2 hete, ezzel szemben egy Aldiban kb rögtön azt lehetett látni, hogy kaptak a pénztárosok egy kis védelmet, ÉS! még a vásárlók is tartják a távolságot. Ezzel szemben a hozzám legközelebb eső Sparban még mindig majd fellökik egymást az emberek... Biztonsági őr csak ül a sarokban és néz ki a fejéből. Nálunk a postán, mi dolgozók fizettük ki a plexi falakat (már ahova fel lehet rakni) aranyáron (de a mérete miatt kb mint halottnak a csók a haszna), máshol (pl nálam) nagyobb méretű alufólia van kifeszítve, pár naponta cserélve... és sokszor viccesen rácsodálkoznak a "házi gyártmányra"... Az aktuális ügyfelem annyira belemerül néha a gondolataiba, hogy elfelejti miért jött, és önkéntelenül is arról beszél, hogy azt közölték vele 1 órával ezelőtt, hogy másnaptól nincs munkája... Nekem is lett változás, de örülhetek neki, mert amíg változtatnak, addig meg akarnak tartani, és nem közölni, hogy pá. Reggel negyed 8-kor nem lehet odajutni a zöldségeshez, mert az aktuális vásárló nagymama 40 percet válogat, pedig hol volt akkor még a 9 óra... Na, ezek a tények és körülmények errefelé. Persze nekem is van ismerősöm, aki kenyeret süt otthon, meg kalácsot, de azt is hozzá tette, hogy csak azért, mert elrontotta a netes rendelést, és túl sok élesztőt vett véletlenül... mert amúgy boltban azt a kevés mennyiséget sem kapta a spájzolók miatt, amit általában venni szokott bizonyos időközönként.
Noh, vigyázzatok magatokra! ^^
 
Friss:

Manga és könyv:
Gyilkos suttogás: 18-19. fejezet >>Katt<<
- Lassacskán elérkezünk a jelenhez, amit annyira vártunk, és amit lehet, hogy nem is kellett volna annyira várni???
Különleges erők: 2. könyv: Zsoldosok: 1-9. fejezet >>Katt<<

- Bármilyen furcsa, ez tényleg egy utolsó pillanatos meglepetés nekem is. Még egy betűt se tudtam belőle olvasni, úgyhogy nem tudok mit mondani. ^^"

Kellemes olvasást!
 

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

 

Akiket szeretünk

Kaibutsu
UraharaShop
AnimeSeries

 

 

Red Light Yaoi Team
Copyrigh © 2006-2021 Red Light Yaoi Team

Az oldal megtekintése 18 éven aluliak számára tilos!