RED LIGHT YAOI TEAM - A Yaoi Vöröslámpás Negyede
Dráma CD-k
FŐOLDAL

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

591. FRISS

Ray Edwards  2018.02.19. 02:20

Gyerekek, esti mese következik!
A múltkor a mostani telefonom „kalandjairól” regéltem, hát ma meg a régiről.
Egyszer volt, hol nem volt... Volt egyszer egy lány, akinek volt egy „varázstelefonja”…
(Ezt már egyszer elmeséltem rojcsinak, ezért csak az ottani kommentem idézném.)
A pasim céges karácsonyi bulijára igyekeztünk, és a $£%4@ hotelben nem volt víz (milyen hotel már ez?), de még a slozin se. Mi meg jó kis wellnesezéssel, meg nyugis készülődéssel számoltunk. Hát, rosszul. Haza kellett rohanni, mikor estére se jött meg a víz, és a sunyi hotelesek tökre elsunnyogták a vizes témát, a barátainknak, akik később csekkoltak be, el se mondták, hogy nincs víz, mi szóltunk nekik. Szóval a nagy rohanásban, meg persze azért, mert szombat volt, és tele volt kocsikkal a házunk előtti ingyenes parkoló, hátra kellett beállnunk... Egyrészt ezért a sok sz@rakodás miatt, másrészt, mert nem vagyok oda egyébként sem az ilyen über-fancy, puccos sznobérizmusokért, és az sem tűnt kifejezetten jó ötletnek, hogy a pasim főnökei előtt leiszom magam a sárga földig (na, jó, az sehol sem jó ötlet... mert hát, ugye rólam van szó...), nem igazán repdestem örömömben. Sz'al a hátsó kerti journey-m se volt életem utazása. Főleg, hogy a szomszéd fűvére kellett beállni, és ott tiszta hepehupás a föld. A környezet adott volt. Mória bányász gödrei + én = garantált katasztrófa. A nagyon kis trendy cipellőmben beleléptem egy lyukba + vizes fű -> elvágódtam. Elesés, hát hova máshova, ha nem a kocsi oldalába ütköztem volna? Ha beverem a fejem hát hol, ha nem máshol, mint a fogamnál? Sz'al jó, hogy megúsztam fogorvosi kitérő nélkül. A nagy kalamajkában pedig kiesett a teló a kezemből. Elmentünk a buliba, és azt hittem, hogy otthon hagytam a telóm (erre gondolom az az enyhe agyrázkódás is rásegített, amit a nagy pofáraesés okozott). Közben kiderült, hogy az előbb említett barátom barátnője a hotel felé haladó úton tudta meg, hogy nincs víz. Ezért, meg azért, mert ő is egy igazi badass... Kért egy vödör vizet az útszéli pubban, és a mosdóban megmosta a haját. És én még azt hittem, hogy én jártam rosszul…
A végén persze, a szomszédom találta meg a párában meggőzölt telómat, ami még mindig szépen ki van purcanva. Ami rohadtul elszomorít... És csodálkoztok, hogy Sessy nem bírja ki nevetés nélkül? Mert én sajnos nem. „Ilyen is csak veled történhet meg!" *sóhaj* Na, ja...
Itt a vége, fuss el véle!

A mai friss, - tekintve, hogy én írom ki és már elszóltam magam a csetben is -, a HIM! Már csak egy etap van belőle, és az adatlapján olvasható kommentekből több infót találtok a végleges publikálásról is!

Illetve tudom, hogy el se hiszitek, hogy itt van a Feng Yu Jiu Tian első kötetének extrája, de itt van! Így aki szeret egybe olvasni több fejezetet is, az egész kötetet behabzsolhatja! (Na, persze még nincs vége ennyivel...)

Könyv:
Him: 31-35. fejezet

Manga:
Feng Yu Jiu Tian: 1. kötet Extra 


Kellemes nyálcsorgatást hozzá!

 

590. Friss

Sessy  2018.02.11. 22:37

Hali!
 
Na, lássuk csak, hogy miket is csináltam mostanában errefelé. Nem leszek vicces, mert... nem tudok... így.
Biztos voltak, akik észrevették, hogy a cikkek 98% nem passzol a kinézethez, mert kvázi olvashatatlan színű bennük a szöveg. Noh, ez sajnos egy gyors-másolási hiba, ami azt jelenti, hogy minden cikk beltartalmát egyesével kell kijavítanom, mert bizony: koszosak a html kódok... (és ez ebben a felhasználó-ellenes környezetben még nehezebb, mint egy fizetős, vagy pl. joomlás/wordpresses oldalon.) Ez hány cikket is jelenthet? Hm, ha csak a befejezett manga sorozatainkat nézzük, akkor máris 200 db szám felettiről beszélünk. Ezért is kerülnek fel lassan az írások, mert erre odafigyelve is, nagyon nehezen megy a dolog, mert abszolút felhasználó-ellenes ez az egész gportál rendszer, ha engem kérdeztek. (Hoppá, ismétlés.) És nem, erre a feladatra nincs jelentkező, hogy megcsinálja, csak én, ami mit jelent? Hogy addig sem mangázok: se lektorálás, se szerkesztés, se fordítás. Persze így a készülőfélben lévő könyvek lektorálása is félretevődik. De! A projektlista befejezett sorozatai már majdnem készen vannak. Talán még 5-6 manga van rossz helyre írva, és max 20 egyáltalán nincs még kiírva. Viszont a rövidebb és újdonságnak számító: könyves, novellás projektlista napra kész, és kiépült előre is minden kellhető része.
Azt hiszem, hogy az oldal belső csontvázát mostanra sikerült ésszerűbben kiépítenem, mert... eddig eléggé gyors-módban volt minden: kaotikusan összedobálva, csak azt a lényeget szem előtt tartva, hogy ti csak gyorsan elérjétek az összes letöltést, amit eddig is. Mondjuk az írásokhoz tartozó belső dolgok kiépítésének érdeme Ray-é, nem az enyém. Csak folytatnom kéne, amit ő elkezdett, de hát... itt is többszáz fejezetről, több száz cikkről beszélhetünk ám, csak mondom.
 
Apropó összes letöltés!
 
Visszakerült egy régen elkezdett novella fordítása, ami: Sekaiichi Hatsukoi: Yoshino Chiaki no Baai: 1-2. fejezete.Régen az írásokhoz hasonló formában volt feltéve, de mivel alapjáraton a technika fejlődik, ezért új külsőt kapott PDF formátumban, és immár nem kimásolható, hanem letölthető fájlként létezik. Bizonyára sokan a létezéséről sem tudtatok, mert elég eldugott helyen volt, illetve a fehér színű Red Light weblapra még fel sem került, most bányásztam elő a régi weblapunk adatbázisából. Javaslom az újbóli, avagy legelőszöri elolvasását! Csak rajtatok fog múlni, hogy mikor, vagy egyáltalán lesz-e magyarul a folytatása. És igen! Itt kiemelném azok számára, akik nem értik a köntörfalazást, hogy a hosszászólásaitok számán fog múlni, és ne értsetek még félre így sem! Nem! A! Főoldali! Hozzászólások! Számítanak! Őszintén megmondom, hogy sosem ezek a gyors kommentek voltak a mérvadók. Aki elég veterán erre, az még emlékezhet is rá, hogy ezeket volt alkalom, amikor ki is kapcsoltam, hogy ne ezt használjátok, mert a fordítók a mangáikat, és most már novelláikat és könyveiket figyelik a letöltéseknél.
 
A mindenkori tervezett listáinkat is mára sikerült elméletileg teljesen aktualizálni. Viszont felhívnám a figyelmet még arra, amire főoldalon talán csak egyetlen egyszer volt példa tőlem, persze akkor "különleges" fordítót kerestem, aki kifejezetten japán nyelvre specializálódott. Most nem ez a helyzet! Nagyon-nagyon-nagyon kellene nekem angol fordító, és nem az a teljesen rutintalan fajta, aki talán azt se tudja, milyen sorrendben kéne elolvasni a buborékokat. Igazából az nem zavarna, ha még nem fordítottál volna mangát, de azt mondod, hogy neked ez nagyon menne, mert... mondjuk a nyelvvizsgád 80% felettire sikerült. Vagy bármi más okból, mert őszintén mondom: nem számít nekem, miről van papírod, miről nincs, a lényeg az, amit felmutatnál. És nem maradnál magadra! Szinte bármikor össze tudunk beszélni!
Mit kérek? Heti 1-2 fejezet lefordítását M. Word-be, nem olyan nehéz. Ha lassabban tudsz haladni, de tudod, hogy haladni fogsz, nem baj (ameddig nem azt mondod, hogy "jaj, a jövő héten jelentkezem", de fél év után is azt mondod, hogy olvassuk vissza az üzenetet és várjuk még azt a jövő hetet...).
 
Beszélhetnék még belső dolgokról, mert lenne miről, de inkább a lényeget e hosszú szöveg után:
- kellene nekem fordító, aki heti 1 fejezetet be tud vállalni
- kellene nekem szerkesztő, aki heti 1 fejezetet be tud vállalni
Sokat kérek? :D Nem hiszem. Nem kell tőlünk... vagy tőlem megijedni, az elvárásaim a világ legkisebb béka popója alá estek. Plusz sokat vagyok elérhető, bármiben segítek, ha nem az lesz az eredménye, hogy kb "kitanítalak" és eltűnsz, mint a kámfor...
 
Aki ezek után jelentkezésre adná a fejét, tegye meg itt, Facebookon, mert gyorsabb: katt>>
Mint mondtam: Facebookon gyorsabb, de e-mailben is lehet: yashi_sessy (kukac) hotmail (pont) com
 
Most pedig jöjjön, amiért a legtöbben itt vagytok vasárnaponként...
 

Manga:
Dorobou to Hatsukoi: 2. fejezet - Naono Bohra
Seito Kaichou ni Chuukoku: 15. fejezet - Monchi Kaori

Kellemes olvasást!

 

589. FRISS

Ray Edwards  2018.02.04. 23:17

Először is: Házi praktikák rovatunk következik. 
Ne vegyetek elöl kamuzsebes farmert! Csak ne! Soha! Mert veszélyes. Főleg, ha az ember lánya hajnali háromkor kóvályog a mellékhelyiségbe, miközben nyálcsorgatva izmos testeken és szürke szempárokon jár az agya, miután épp fordított. És mikor elérte a megkönnyebbülés Mekkáját, és leráncigálja a farmerjét... egy hatalmas PLACCS töri meg a csendet. És ekkor megkérdőjelezi minden fontos életdöntését, csak azt nem, hogy vízálló telefont vett. Gyorsan megfordul és szembesül azzal, hogy a halálos félelme beigazolódott. A telefonja ott kuksol a víz mélyén a tátongó porcelánszörny gyomrában. Gyorsan kikapja a telefonját, és letörölgeti. Majd megszégyenülve kislattyog a fürdőszobából azon morfodírozva, hogy... Ez teljesen normális. Ez mindenkivel megesik... Ugye? Ugyeeeee?
Majd megnyugtatásképp abba a hibába esik, hogy a barátját megkérdezze a dologról, aki csak annyit mond: "You are an idiot.", amivel vitatkozni se tud a lány. Ezek után végső elkeseredettségében a mentsvárához, a legjobb barátosnéjához fordul segítségért... Aki a síró-röhögőgörcstől képtelen jó hosszú ideig megszólalni (no comment...), mert amúgy egyébként hasonló okok miatt tök új a telefon még. (Azt inkább hagyjuk is...)
Majd a lány végül feladja a küzdelmet teljes megsemmisülésében.
Ne vegyél kamuzsebes farmert! Ne legyél olyan, mint én!
A Házi praktikák rovatunkat hallották.
Másodszor... Meg kell mondjam, hogy nagyon büszke vagyok rátok, amiért ilyen sokat kommenteltetek és írtatok nekünk! Sessy is és én is minden hozzászólást olvasunk. És ti lendítetek át minket a nehéz napokon, és akkor is, mikor csatákat vívunk lektorálás és miegymás miatt. (Na, de még milyeneket! Ha tudnátok...) Főleg, hogy ez a következő 5 fejezet annyira strapás volt, hogy nekem legalább 10-nek tűnt... Sessy-nek meg még talán többnek is. (Bocsi!)
Harmadszor... Kicsit kifutottunk az időből, ezért bocsi, végig ment a fight köztem és Sessy között, talán jobban is, mint szokott... De csak azért, hogy a legjobbat hozzuk ki a fordításból! (És Shucha: 1:1!!!)
Na, de ma nem csak a HIM-ből kaptok frisset, hanem egy gyönyörű manga két utolsó fejezetét is elhoztuk nektek! Kár, hogy csak ennyi volt. Én még olvastam volna...

Könyv:
Him: 26-30. fejezet

Manga:
Void: 5-6. fejezet ~ VÉGE

Kellemes nyálcsorgatást hozzá!

 

Animagazin 41. szám

Sessy  2018.02.04. 19:03

Január 26-án megjelent a magazin 41. száma! 

Hoozuki no Reitetsu, Konohana Kitan és Akame ga Kill! ajánló, Pokémon betiltott részek, Anilogue 2017 és Avatar bemutató, Téli MondoCon beszámoló, animés évértékelő a 2017-es évről, Pilly cosplay és Nabu interjú, 2017 Legjobb Cosplayese pályázat eredményei és további cikkek várnak a 131 oldalas, ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

Jó szórakozást hozzá!

588. Friss

Sessy  2018.01.28. 21:48

Figyeltelek ma titeket! Láttam, hogy ma is akartok valami újdonságot olvasni, úgyhogy nem tehettem mást: össze kellett nektek raknom valami gyors manga-frisst. Na jó, ez a "gyors" jól hangzik, de... nem volt ez olyan gyors... Meg nem is rajtam múlt. Viszont nem csak 1 fejezet van ma, hanem összesen 5! Remélem, meglesz a látszata is. :)

Manga:
Junjou Romantica: 14. kötet 1 fejezet ~ Nakamura Shungiku
Kachou Fuugetsu: 2. kötet 13. fejezet ~ Shimizu Yuki
Karamete de Kudoite: 5. kötet 1. fejezet ~ Kusaka Takaaki
Void: 3-4. fejezet ~ Zariya Ranmaru

 

Kellemes olvasást!

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

 

Akiket szeretünk

Kaibutsu
UraharaShop
AnimeSeries

 

 

Red Light Yaoi Team
Copyrigh © 2006-2018 Red Light Yaoi Team