RED LIGHT YAOI TEAM - A Yaoi Vöröslámpás Negyede
Dráma CD-k
FŐOLDAL

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

Magyar kiadás: Sotus - Mérnökök vs fogaskerekek

Sessy  2020.05.12. 21:04

Sziasztok!
 
Híreim vannak! ^^
Nem most akartam erről írni, de... külön meg is kértek rá, úgyhogy miért is ne már most?
Mostanra már bizonyára nagyon sokan tudjátok, hogy nemsokára lesznek magyar nyelven kiadva bizonyos Boys Love regények. Mindegyikről fogok beszélni egy kicsit majd külön cikkekben.
 
A Művelt Nép Könyvkiadó megjelenteti például a Sotus és a Mo Dao Zu Shi/The Untamed regényeket. Addig nem akartam írni róla (Sotus) semmit, amíg legalább a sorozat első évadát nem néztem meg. A napokban sikerült ez a célkitűzés, így... itt az egyik hír. A sorozat maga is egy (számomra) régebbi darab. Két évadnyi más szörnyű ázsiai sorozat után néztem meg, a véleményem ezek fejében alakult ki.
 
Sotus: Igaz szerelmünk történeteKezdjük a Sotus-szal, a tartalmáról:
"A SOTUS egyetemi rendszer. Lényege, hogy a harmadikos hallgatók "mentor" szerepet vállalnak az elsősök felett, de nem éppen a megszokott módon...
Arthit a harmadéves "kiképző csapat" kőkemény vezetője, akinek az utasításait mindenki szó nélkül végrehajtja, egyetlen kivétellel. A 0062-es azonosítószámú gólya, Kongpob nemcsak kiáll elsőéves társaiért, de a maga pimasz, mégis bájos módján nyilvános kihívást intéz Arthit személye és tekintélye ellen."
 
Véleményem a sorozatról:
Mint ahogy a leírás is sejteti, humorosan indul a történet, tényleg jókat nevettem az elején többször is, ami nagyon jó, mert eléri, hogy ne akard félbe hagyni. Aztán... nézed és nézed... és több jót nem is nagyon tudok mondani. Fogalmam sincs, hogy miért istenítik sokan ezt a sorozatot. Sajnálom. Skatulyázzuk be a szereplőket, és mondjuk, hogy a fiatalabbik lesz az uke... oké... de akkor a seme, akit kap, legyen seme! Két év van a főszereplők között. Ennek a két év korkülönbségnek elégnek kéne lennie ahhoz, hogy ne egy nyúlbéla semét kapjon a történet. Az első évad utolsó része egy amolyan kommentár-rész, amiben a színészek beszélnek. Nem néztem teljesen végig, de a semét alakító színésztől rengeteg segítséget kért a első évest alakító partnere a karaktere gondolkodásmódjának, gondolatainak megértésében az alakítása érdekében, és amikor volt a beszélgetésükben egy szerepcsere, akkor elgondolkodtam... egyáltalán jó lett ez a szereposztás...? Nem pont fordítva kellett volna...? (Ez a seme egy igazi uke... valahogy ez futott át az agyamon.) De! Nekem még a második évad vissza van... ezért még benne van a pakliban, hogy képes valamennyire engem is elnyerni a sorozat.
 
Bárhogy is legyen: mindenképpen meg fogom venni a regényt! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy cenzúra áldozata lett-e a sorozat, és hát megjelenik magyarul! Ott kell lennie a könyvespolcon minden Boys Love rajongónak! Nem? A könyvek szinte mindig jobbak, mint a belőlük készült sorozatok... úgyhogy nagyon nagy reményekkel és elvárásokkal várom a magyarul megjelenő könyvet! Ami a magyar nyelven kiadott könyvekben lévő  kényszeres és előnytelen cenzúra jelenlétét illeti... nem félek itt tőle, mert a sorozat is elég visszafogott és enyhe. Ennél már csak jobb lehet.
 
ELŐRENDELHETŐ! Én magam már előrendeltem, de NEM A LIBRINÉL! Mivel nem kötődöm senkihez és semmihez, ezért őszintén elmondom, hol és mennyibe kerül(nek) a könyv(ek). Szerintem egy könyvet illik megvenni a saját kiadójánál, ezen a vonalon elindulva OLCSÓBBAN megtaláltam A Művelt Nép Könyvkiadónál, illetve aki Álomgyárnál szeret vásárolni, az is olcsóbban kapja meg ott. Írtam a Művelt Nép kiadónak a (számomra) lehetetlen regisztráció miatt... nem válaszoltak, ezért magam találtam ki, hogyan jutok be mégis. A sikeres regisztráció kulcsa az ELŐRENDELÉS. Nem kell megijedni, minden előrendelt könyvet (ezt írják is valahol) csak abban az esetben küldenek ki a megjelenést követően, ha előtte még jóváhagytad egy külön e-mailben a rendelést. Tehát ha valaki most akar regisztrálni, de hozzám hasonlóan nem sikerül, akkor rendeljen elő egy könyvet, ugyanis ehhez adatokat kell megadni, ami által a weblap létre tud hozni egy felhasználói fiókot. ^^
 
A Művelt Nép Könyvkiadónál: 2 695 Ft (Ingyenes PK: 8 000 Ft felett)
Álomgyárnál: 2 888 Ft (Ingyenes PK: 6 000 Ft felett)
Librinél: 3 080 Ft (Ingyenes PK: 9 000 Ft felett)
Líránál: 3 080 Ft (Ingyenek PK: 10 000 Ft felett vagy kuponnal)
Bookline-nál: 3 080 Ft (Ingyenes PK: 10 000 Ft felett)
 
Legközelebb, ha sikerül kicsit is értelmesen írogatnom, akkor... *sikít* a Mo Dao Zu Shi lesz a téma.
ÉS! AZT! PEDIG! IMÁDOM! ^^
Próbálok majd rövid lenni. :P

 

619. friss ~ Nyuszika ünnep

Sessy  2020.04.12. 23:42

Sziasztok!
 
Hogyan is kezdjem? Jókedvűen, ugye? Igyekszem. 2003 óta nem húsvétoztam otthon, nyugalomban... ez az öröm az ürömben rész. Nem? :D Viszonylag tényleg nyugodt is lett ez a húsvét idén, nektek hogy telik? Mindjárt jobban fog. A minap, amit bevallok, már vagy 2 hete volt, megkérdeztem az In These Words manga fordítóját, Shuchát (Ayamét), hogy mi lenne, ha folytatnánk, mert az tényleg egy jó manga. Nem akarok hazudni, 2-3 napon belül már kaptam is hozzá új fejezetet. Bárcsak minden ilyen könnyen menne, bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan valóra válna, de hát az nem a valóság lenne. :) De ami még jobb az egészben, hogy a húsvét miatt vártam ám a kitétellel (bár mivel sokan vagytok otthon, így utólag belegondolva nem volt sok értelme... no mindegy, rossz szokás... meg ez az esti frissítés is... hahh), de pontosan emiatt felmerült még egy dolog. Egy orosz szereplővel is büszkélkedő könyv. Igen, az a nagyon hosszú. És mivel olyan hosszú, ezért inkább nem teljes kötetet teszünk most fel, hanem "csak" pár fejezetet. De nem! Nem kell aggódni. (Mit is mondtál? 400 oldal? Igen.) Az a 400 oldalnyi olvasás nem csak 10 másodperc lesz. De azért ígérjetek meg valamit! Aludjatok is egy kicsit, jó? :D
 
Egy nagyon kicsit kitérve a járványra, ha már ennyi visszajelzés jött a legutóbb is. Hallottam én is bizony olyantól, aki pl Tescóban dolgozik, hogy veszekedniük kellett a dolgozóknak a védőeszközért, hogy csináljanak, adjanak már valamit még kb 1-2 hete, ezzel szemben egy Aldiban kb rögtön azt lehetett látni, hogy kaptak a pénztárosok egy kis védelmet, ÉS! még a vásárlók is tartják a távolságot. Ezzel szemben a hozzám legközelebb eső Sparban még mindig majd fellökik egymást az emberek... Biztonsági őr csak ül a sarokban és néz ki a fejéből. Nálunk a postán, mi dolgozók fizettük ki a plexi falakat (már ahova fel lehet rakni) aranyáron (de a mérete miatt kb mint halottnak a csók a haszna), máshol (pl nálam) nagyobb méretű alufólia van kifeszítve, pár naponta cserélve... és sokszor viccesen rácsodálkoznak a "házi gyártmányra"... Az aktuális ügyfelem annyira belemerül néha a gondolataiba, hogy elfelejti miért jött, és önkéntelenül is arról beszél, hogy azt közölték vele 1 órával ezelőtt, hogy másnaptól nincs munkája... Nekem is lett változás, de örülhetek neki, mert amíg változtatnak, addig meg akarnak tartani, és nem közölni, hogy pá. Reggel negyed 8-kor nem lehet odajutni a zöldségeshez, mert az aktuális vásárló nagymama 40 percet válogat, pedig hol volt akkor még a 9 óra... Na, ezek a tények és körülmények errefelé. Persze nekem is van ismerősöm, aki kenyeret süt otthon, meg kalácsot, de azt is hozzá tette, hogy csak azért, mert elrontotta a netes rendelést, és túl sok élesztőt vett véletlenül... mert amúgy boltban azt a kevés mennyiséget sem kapta a spájzolók miatt, amit általában venni szokott bizonyos időközönként.
Noh, vigyázzatok magatokra! ^^
 
Friss:

Manga és könyv:
Gyilkos suttogás: 18-19. fejezet >>Katt<<
- Lassacskán elérkezünk a jelenhez, amit annyira vártunk, és amit lehet, hogy nem is kellett volna annyira várni???
Különleges erők: 2. könyv: Zsoldosok: 1-9. fejezet >>Katt<<

- Bármilyen furcsa, ez tényleg egy utolsó pillanatos meglepetés nekem is. Még egy betűt se tudtam belőle olvasni, úgyhogy nem tudok mit mondani. ^^"

Kellemes olvasást!
 

618. Friss: Akkor törjük meg ezt a csendet...

Sessy  2020.03.18. 23:23

Sziasztok!
 
Élünk még... úgy ahogy. A háttérben időnként próbálkozom dolgokkal, emberekkel, akik nyitottak (még) és mernek nekem üzenetet írni. (Vicces egyébként, hány emberrel való e-mailezésem jutott el arra a pontra, hogy "jééé, te nem is vagy bunkó". Hmm. Adjon Isten, fogadj Isten? Ki tudja.) Nos, a lényeg lényege jön ez után... talán. (Majd egyszer.)
 
Mondok most pár szót magamról, amit talán sose tettem eddig: postai dolgozó vagyok, ügyfélszolgálatos. Elmúlt 3 éve, hogy a postánál vagyok, és még egyetlen napot sem voltam táppénzen, nem is tervezem, igyekszem így is tartani a statisztikámat. (Emellett van egy vasárnapi melóhelyem is, azt a múlt héttel végre volt eszük betiltani a vírus miatt, mert iszonyatos nagy tömegek fordultak meg ott is.) Én nem vagyok otthon, távol a munkahelyemtől, mint sokan. Mert nem tehetem. Ilyen a foglalkozásom. És remélem, marad is. Aki szerencsésebb helyzetben van: maradjon otthon! Nagyszülők ki akarnak menni az utcára? Komolyan mondom: kötözzétek meg őket, vagy valami, mert nem tartják be a korlátozásokat. Tudom, látom, tapasztalom. Ma is! Milyen arányban kb? 20 ügyfelemből 1 nem nyugdíjas korú! Értitek? Tudjátok, hogy ez mennyire dühítő? Remélem, nem tudjátok, mert diákok vagytok, vagy normálisabb helyen dolgoztok... El tudjátok képzelni, milyen érzés lehet, amikor egy nyugdíjas beszól neked, hogy miért nem viselsz maszkot? Miközben NEKI meg ott sem kellene lennie, hogy feltegye a kérdést? De nem bír magával és unalmában hatodik alkalommal is be kell néznie a postára? Hm? Na, ilyen körülmények uralkodnak manapság. Vigyázzatok magatokra, egymásra! Vegyetek rá mindenkit, akit lehet, hogy maradjanak otthon! Kössétek le a figyelmüket egy filmmel, egy sorozattal, egy könyvvel, egy mangával! Mindre tudok példát mutatni. Szinte minden műfajban. ;) Ti is tudtok! Íme egy kis munka, tőlünk, nektek. Nem várok tovább velük. ^^ (Az meg, hogy eredetileg mire is akartam kilyukadni, már nem tudom... vagy meséljek még tovább? xD)
 
Mind a kettő egy régebbi darab egy új embertől, aki nagyon igyekszik, úgyhogy köszönöm neki! :D De mit is jelent az, hogy régebbi darabok? Hogy nincs benne cenzúra. Nem, ezeket a testrészeket nem hiperszuper-ügyes manga szerkesztők varázsolták oda nekünk a képekre, hanem ezek bizony még a mangakák arany kezeinek igazi alkotásai... Komolyan mondom, megéri RÉGI mangákat elővenni, mert azokban nem csak "fénykardok" vannak.
 
Friss:

Manga:
Hide and Seek: 7-8. fejezet >>Katt<<
- Ez a "Bújócska" c. kötet egy korai Ike Reibun alkotás. Több rövid szösszenetet tartalmaz. Ez a kettő fejezet azért hiányzott nálunk, mert ebből a mai napig csak japán nyelvűt találni a neten. Kivéve mától. :)
Suki Dakara Itte Hoshikunai: Pervert impulse >>Katt<<

- Kiválasztottuk a kötetből azt a történetet, ami egyetlen fejezet, és talán ahogy a címe is utal rá, a legpervibb közülük. Tudjátok, vannak azok a hentai sorozatok, amiknek a címében vonat van... Na, azt hiszem, ezzel szinte mindent el is mondtam.:P

Kellemes olvasást!
 

617. Friss

Sessy  2019.09.15. 22:39

Sziasztok!
 
Ma folytattunk egy Shimizu Yuki sorozatot egy fejezettel, aminek a vége... hát... tipikus! Majd meglátjátok...
Továbbá az a szerencsés véletlen ért, hogy szerkesztőként besegíthetek az UraharaShop fordítójának és tisztítójának egy szuperjó manga-féle elkészítésébe. Szám szerint a 10. fejezetétől lettem én a szerkesztője, aminek köszönhetően feltehettem nektek az általuk elkészített első 9 fejezetet is. Aki szereti letöltögetni a cuccokat, azoknak én szépen összerendeztem "itthon" is, de aki szeret online olvasni, azok megtehetik az UraharaShopnál, ahol a letöltések természetesen szintén ugyanúgy ott vannak és lesznek, ahogy eddig. :)
 
Tartozom nektek ma egy harmadik király fejezettel is, azonban nem sikerült elkészülnöm vele teljesen, így az legközelebbre tolódott. Elnézést kérek, különösen a szerkesztőtől! Igyekszem hozzá látni! ^^'
 
Friss:

Manga/Webtoon:
BJ Alex: 10. fejezet >>Katt<<
- Olvasóként az ember nem hinné, hogy egy pajzán fejezet végét várhatja, na de mint szerkesztő? Akadnak ilyen pillanatok, ennél is megvolt már... lesz is még. xD
Kachou Fuugetsu: 3. kötet 2. fejezet >>Katt<<

- Valamilyen szinten én megértem a kis "hercegnő" reakcióját. Csak ne lenne olyan a vége... tudjátok... olyan tipikus.

No, de! Kellemes olvasást!
 

616. Friss

Sessy  2019.08.20. 23:19

Sziasztok!
 
 
Egészen jól jöttek ki ahhoz a napok, hogy ma friss legyen. Volt pár nap szabadságom, amit nem a Balatonon töltöttem, hanem a monitor előtt ülve próbáltam magunknak fordítani a FC-t. Kicsit sokat foglalkoztam vele, úgyhogy ne reménykedjetek benne, hogy túl hamar jön majd a foytatás, de hé! Ezzel a mai adaggal eljutottunk a könyv feléhez. Tiszta jó, nem? :)
 
Kicsi magyarázat-féle...
A chates beszélgetések kinézete, helyessége nálam megváltozott. Ezek az egyszerű beszélgetések általában nem tízezerszer átgondolt és hatszáz kilométer hosszú mondatokból állnak nekünk sem. Sokszor tele vannak helyesírási hibával, elütésekkel, és a platformtól, hangulatunktól is függően össze-vissza van a kezdőbetűk írásmódja is, és akkor arról még nem is beszéltem, hogy a mondatvégi írásjel nem feltétlen divat. Szóval ne csodálkozzatok, ha nem a megszokott "tökéletes írásmóddal" vannak leírva, mert az eredeti, angol szöveg is szándékosan kaotikusabban van írva.
 
Friss:

Könyv:
Fast Connection: 10-12. fejezet
 

Következő 5 cikkElőző 5 cikk

 

Akiket szeretünk

Kaibutsu
UraharaShop
AnimeSeries

 

 

Red Light Yaoi Team
Copyrigh © 2006-2021 Red Light Yaoi Team