RED LIGHT YAOI TEAM - A Yaoi Vöröslámpás Negyede
Dráma CD-k
FŐOLDAL
FŐOLDAL : Magyar kiadás-angol megjelenés: Sarina Bowen-Elle Kennedy sorozat

Magyar kiadás-angol megjelenés: Sarina Bowen-Elle Kennedy sorozat

Nemezis  2020.10.31. 21:40

Ugye mindenkinek ismerős?!

Ha mindannyian nem is, de a legtöbben már biztosan olvastátok.

Aki még nem tette volna meg, annak néhány szó erről a könyvről.

Hozzávalók:

  • 1 baromi helyes és meleg hoki játékos, aki szerelmes a legjobb barátjába. (Wes)
  • 1 legjobb barát, aki szintén rajong az ütőkért… khm később már nem csak az ütőkért. (Jamie)
  • 1 csipetnyi viszonzatlan szerelem.
  • 1 találkozás, amitől újra mozgásba lendül az idő mindkettejük számára.
  • 1 érzelmileg nehéz, ám mégis jó hangulatú nyári tábor.
  • és végül, de nem utolsó sorban, 1 nagy adag (ohh nem teáskanálnyi, sokkal inkább merőkanálnyi) vágy.

Na, ha ez mind meg van, keverjük össze bátran a mi kis boszorkánykonyhánkban.

Hogy mit kapunk? 352 oldalnyi olyan olvasnivalót,  amiben van izgalom, komolyság, dilemmák, humor, szex, és rengeteg érzelem.


Néhány szó a szereplőkről:

  • Wes egy igazi nagyszájú, tetovált hokis srác, akire fényes jövő vár a profi ligában, hogy mennyire ezt később meg is fogjuk tudni. Wes régóta szerelmes Jamie-be, aki legjobb tudomása szerint hetero. Higgyétek el, rosszul tudta. :D Egy meggondolatlan cselekedet következtében azonban jobbnak látja, ha kilép legjobb barátja életéből, kétségek között hagyva őt. Ám végül a sors keze, és nem utolsó sorban az egyetemi hoki bajnokság egyengetni kezdi közös útjukat.
  • Jamie egy igazán nagyszerű, vicces srác, aki Wes-hez hasonlósan szintén profi hoki játékossá szeretne válni egyetemi éveinek befejezése után. Jamie kiválóan ért a gyerekek nyelvén, így nyaranta egy táborban edzősködik, ahol fiatalon ő is vendégeskedett és hokizni tanult. Ez a tábor szolgált anno színhelyéül annak az incidensnek, ami után Jamie és Wes eltávolodtak egymástól. És most, az egyetemi éveik végén mindketten visszatérnek a tett helyszínére… itt veszi kezdetét kettejük közös története.

 

Remélem, hogy már vele is megismerkedtetek. Ohh, igen, hosszú-hosszú várakozás után (legalábbis számomra) végre megjelent magyar nyelven.

Jamie és Wes kalandjai folytatódnak. Kiderül, hogy Wes profi karriere úgy ível felfelé, mint egy kilőtt rakéta. Sikeres, szuper dögös és hihetetlenül szerelmes. Jamie azonban nem ennyire szerencsés a választott munkájában. Sajnos nem a vártnak megfelelően alakulnak a dolgok, de kitart. Kitart, mert ott van neki Wes.

Kapcsolatukat azonban beárnyékolja a titkolózás, a hazugság, valamint munkahelyi és egészségügyi problémák. Mindketten tudják, hogy a profi sportban nem feltétlenül kezelik jól két férfi kapcsolatát. Mi történne, ha mindenről lehullana a lepel?

Szerencsére ott az ő kis menedékük, az a lakás, ahová együtt költöztek be a hoki szezon kezdete előtt. Azonban nem várt fordulat áll be, a szomszédjuk lesz Wes egyik minden lében kanál csapattársa, Blake, ami sajnos nem sok jót ígér kettejük számára. Lássuk, vagy inkább olvassuk, hogyan oldják meg együtt az eléjük gördített újabb akadályokat, mert megoldják, efelől ne legyen kétsége senkinek!

 

És íme, a sorozat utolsó darabja, ami önálló megjelenését tekintve 2020. február 11-re datálható. Eredetileg a Christmas in The City antológiában jelent meg 2019 novemberében. Így bizonyára van olyan, akinek már onnan is ismerős. Sajnos magyar nyelven nem jelent még meg, és azt kell mondjam, amennyit az US-ra kellett várni, én inkább megrendeltem Amazon barátomtól.

Ahogy a borítóról is kiderül, néhány oldal erejéig újra részesei lehetünk a Jamie-Wes csodának, amiben helyet kap még, a már korábban megismert – nem is annyira - elviselhetetlen szomszéd, Blake, valamint Jess. Kettejük története saját könyvet is kapott a szerző párostól Good Boy címmel.

A novella mindössze 78 oldal hosszúságú. A rövidsége ellenére azonban kerek történetet kapunk. De lássuk, miről is…

Jamie és Wes pezsgő életet él és dolgozik Torontóban, egészen addig, amíg egy másik csapat megfigyelője ki nem szemeli magának egyiküket és ajánlatot nem tesz. Egy olyan ajánlatot, ami talán újra megnehezítheti közös életüket. Bármi is legyen a döntés, a család és a barátok ott vannak, hogy támogassák és tanácsokkal lássák el őket a nehéz pillanatokban.

 

Most pedig az én véleményem röviden, azért röviden, mert hosszan elunnátok mire a végére értek. :D Az én szívemben bérelt helye van ennek a sorozatnak. Voltak nehéz pillanatok, nem tagadom, de ami konfliktusok megjelentek a sorozatban, azok átgondoltak, érthetőek, nem eltúlzottak, és nem utolsó sorban emberiek voltak. Betekintést nyerhettünk egy kapcsolat „menedzselésébe”, bizony tenni kell ám keményen azért, hogy valami működjön. A szerelem nem mindig tökéletes, nem mindig rózsaszín köd, bizony előfordulnak veszekedések, amiket meg kell tanulni kezelni, megbeszélni. Ezeken túl sokat nevettem velük, és rajtuk is egyaránt, mert bizony nem fukarkodtak az írók a humorral sem a történetekben. Imádtam a főszereplőket, úgy ahogy voltak. Mindkettejüknek vannak hibáik, van, hogy nem feltétlenül hoznak jó döntést, vagy nem éppen felnőttként kezelnek egy-egy dolgot, de hát istenem. Olyan érzés volt az olvasás után, mintha ők ketten teljesen az életem részei lennének, mintha csak bármikor beszélhetnék hozzájuk. Emiatt már most hiányoznak. Azonban biztosra veszem, hogy nagyon sokszor veszem majd elő és olvasom újra, mert egyszerűen jó.

3 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2020.12.12. 01:10
mya16

Én is vártam már régóta a megjelenést mindig lestem hátha lesz már, de nyáron feladtam, és elolvastam angolul. De örülök, hogy magyarul is kiadták, úgy azért csak jobb volt. Véleményem nekem is ugyanez nagy kedvencek maradnak örökre, imádom őket. Én még egy harmadik résznek is örülnék. Talán egy gyerek vagy ilyesmi, elolvasgatnám, hogy kezelik xD És ezer hála, hogy írtál többször a kiadónak, lehet nekem is kéne hátha lefordítják Alessandra Hazard könyveit xD Esetleg tudnál/tudtok ajánlani a Him-hez hasonló könyveket? Amit hasonlóan jónak éreztél/éreztetek?

2020.11.17. 13:16
Siva

Én még csak múlthéten jutottam el a boltba, hogy megvegyem. Csalódás nem ért, ugyanis nem bírtam letenni, így két nap alatt sikerűlt is kiolvasni.. majd óriási üresség kezdett tátongani a lelkemben, hogy máris vége.

2020.11.07. 17:09
Lissa

Bevallom töredelmesen, hogy a Ma dao zu hi megjelenése óta olyan szintű lázban égek miatta és annyira vártam mindig a következő hónapot az új rész miatt, hogy teljesen elsiklott a figyelmem az US megjelenése felett. Pedig mennyire szerettem az első részt is. :D Köszi, hogy posztoltatok róla, így a következő utam már tudom, hova fog vezetni. :))
Egyébként hiába googleztam kitartóan az EPIC ről nem találtam semmmit. Arról lehet tudni valami megjelenési dátumot magyarul?


Válasz:

Ugyanúgy voltam, ahogy te. :D Annyira a Mo Dao Zu Shi láz ég nálam (legfőképp a sorozaté már egy teljes éve), hogy én is megfeledkezdtem az US-ról. Én az éjjel rendeltem meg magamnak, csak mert kaptam egy kis kedvezményt az egyik bolttól...
Ami az EPIC-et illeti: nem tudunk semmit a magyar megjelenéséről, de talán, ha eleget trollkodjuk könyvmolyékat erre-arra, hogy jelentessék már meg, gyorsabban ráállnak a dologra. Én pl nem egyszer beszóltam nekik az US megjelenésével kapcsolatban is, finoman, frappánsan és visszafogottan(?), amit valószínűleg jókor tehettem, mert még válaszokat is kaptam, és nem sokkal utána pont kiírták az US várható megjelenését... :)

~ Sessy

 

 

Akiket szeretünk

Kaibutsu
UraharaShop
AnimeSeries

 

 

Red Light Yaoi Team
Copyrigh © 2006-2021 Red Light Yaoi Team

Az oldal megtekintése 18 éven aluliak számára tilos!