RED LIGHT YAOI TEAM - A Yaoi Vöröslámpás Negyede
Dráma CD-k
FŐOLDAL
FŐOLDAL : 594. FRISS

594. FRISS

Ray Edwards  2018.03.18. 22:43

 
Japán curry recept csirke katsuval:
 
Curry
- 2 répa
- 2 vöröshagyma
- 2 kicsi burgonya
- 1 doboz Japán curry roux kocka (200gr) 
- olaj
- só
- 1L víz / csirke alaplé (vagy a japán curry kocka alapján)
- bors (elhagyható)
- 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
- 2 reszelt fokhagyma gerezd (elhagyható)
Extrák:
- méz (van olyan kocka, amiben benne van a méz és az alma íze is)
- reszelt alma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál ketchup
 
Csirke katsu:
- só
- bors
- csirkecomb filé bőröstül (lehet mell is, a comb szaftosabb)
- panko kenyérmorzsa
- liszt 
- tojás
- olaj
 
A curry
1. A hagymát nagy, fél centis szeletekre vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát háromszögekre, a krumplit nagyobb kockákra (3-4 cm) felvágjuk. Opcionális japán stréber szint: a zöldségek élét késsel lekerekíthetjük. Ugyanis a lekerekített élek megakadályozzák azt, hogy széttörjenek a zöldségek.
2. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért. 
Majd a répát is.
3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az almát és 15 percig főzzük fedő nélkül. 
4. Méz, só megy bele, és a krumplit is beletesszük, és addig főzzük, míg az megpuhul.
5. A japán curry roux kockát kivesszük a csomagolásból és az élek mentén eltörjük kisebb darabokra. Egy tálba kimerünk a léből, belerakjuk a japán curry roux kockát, és csomómentesre keverjük annyi lével, ami szükséges. Majd visszaöntjük a lábasba.
6. Óvatosan összekeverjük a curryt, hogy egyenletes legyen, hozzáádjuk a ketchupot és szójaszószt, és addig főzzük, míg besűrűsödik.
 
(Az expressz változat lustáknak - ahogy én csinálom -, olajon megpároljuk a zöldségeket, vízzel felöntjük, megfőzzük, megy bele a kocka, és kész is!)
 
A csirke katsu:
1. Enyhén sózzuk, borsozzuk a húst.
2. Bepanírozzuk (mindegyik anyagba jól beleforgatjuk, hogy ne maradjon ki semmelyik része):
- liszt
- felvert tojás
- pankó
3. Bő olajban aranybarnára kisütjük. Mivel a hús elég vastag, ügyelni kell, hogy kellően átsüljön.
 
A tányér egyik oldalára japán rizst teszünk, középre csíkokra felvágott csirke katsut, a tányér másik részét megpakoljuk a curry-vel a hús egyik oldalát leöntve vele.
 
Jó étvágyat!
 
Ja, és a mai friss pedig:

Manga:
Kare no Barairo no Jinsei: 6. fejezet & Extrák ~ VÉGE
Soredemo Kamawanai: 2. fejezet
 
 
 
Kellemes nyálcsorgatást!
 
U.I.: Még mindig felújítok, ezért fennakadások várhatóak FC ügyben, de igyekszem. Sessy-nek nem volt ideje lektorálni, ezért az FC holnap - hallod, Sessy? - fog felkerülni...

 


7 hozzászólás
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
2018.03.23. 23:45
goldie01

Szia. Csicserborsós az igazi vega india curry , de azt még nem mertem bevállalni, csirkecombókbol csináltam.Az összes curry fűszert rászórtam ,amit sikerült beszerezni( kurkuma,római kömény,korianer,chili,reszelt gyömbér ) plussz fokhagyma,hagyma,bors, sűrített paradicsom a píritás után ,majd főztem,és a végén tejszínnel kevertem össze. Alig kell hozzá vmi :)

2018.03.19. 08:34
DNforever

Köszönöm a frisst és a receptet!  Bár én nem szeretek főzni, sütni viszont annál inkább. 

2018.03.19. 01:57
mezotystar

Köszi a fejezeteket

2018.03.19. 00:23
goldie01

Hát,amennyiben sikerül curry roux kockát találni,ezt megfözőm :)  Indiai curryt már csináltam. Amúgy is imádom a keleti konyhát . És köszi a frisseket. :)


Válasz:

Szia!
Az Ázsia bt. boltjában kapható:
http://www.azsiabt.hu/kereses/golden+curry

Milyen indiai curryt csináltál? :O

(Ja, még csak annyi, hogy a kocka nagyon fog. A műanyag dobozában próbáld elvágni, ha késsel akarod, mert hajlamos megszínezni a vágódeszkát. Mondjuk én mindig kézzel töröm el, de ha kisebb darabokra akarod, hogy tuti ne legyen csomós, akkor a dobozkájában csináld...)

R.

 

2018.03.18. 23:56
Kiscica

Szeretem ezeket a vidám hangvételű postokat 
A saját munkahelyemre emlékeztet.
Ray kitartást a felújításhoz  Szívesen árugranék segíteni a könyv haladásának érdekében, de sajnos az itthoni Hóhelyzetek miat azt mondták nem tanácsos kocsiba ülni 
És köszi neked és Sessynek is a sok áldozatos munkát !!! 


Válasz:

Hó... ne is mondd... Tavasznak kéne lennie, de... áhh..

Köszi szépen még egyszer, teljesen megértem a hóhelyzetet is. :D

R.

 

2018.03.18. 23:19
Shirayukihime

Megmosolyogtatnak ezek a posztok, a sztorizgatások, recept. :D

 

Lenne egy kérdésem a Kare no Barairo no Jinseijel kapcsolatban. Még nem olvastam eddig, de felnéztem a bakaupdatesre, és ott azt írják, hogy van egy előzménye a Ringo ni Hachimitsuban. Az most tényleg szorosan kapcsolódó előzmény? Ugyanarról a párosról szól, aiket ebben bemutatnak? Azt is lefordítottátok? Vagy hogy van ez?


Válasz:

Én kicsit érdekesebben találtam rá az előzményre. Teljesen véletlenül akartam nézni más mangát a mangakájától még az ünnep nap előtt (márc. 15), és pont rákattintottam az említett Ringo no Hachimitsura, ami igen: szorosan kapcsolódik a már elkészült kötethez. Mikor beleolvastam, nem akartam hinni a szememnek, hogy ugyanazok a szereplők. Úgyhogy akkor tudatosult bennem, hogy mindig utána kell néznem a fordítóim mangáinak, mert ez már nem az első az újaknak minősülők között, hogy tulajdonképpen egy történet második kötetébe (vagy folytatásába) kezdenek bele. Szóval... kénytelen vagyok majd azt is lefordítani, hogy szép teljes legyen a kötet. De mivel rám fog maradni - pedig eredetileg sem én akartam ezt a mangát -, ez nem mostanában lesz még. ^^"

Sessy

2018.03.18. 22:58
Vityi

Köszi 

 

Akiket szeretünk

Kaibutsu
UraharaShop
AnimeSeries

 

 

Red Light Yaoi Team
Copyrigh © 2006-2018 Red Light Yaoi Team