Japán curry recept csirke katsuval:
Curry
- 2 répa
- 2 vöröshagyma
- 2 kicsi burgonya
- 1 doboz Japán curry roux kocka (200gr)
- olaj
- só
- 1L víz / csirke alaplé (vagy a japán curry kocka alapján)
- bors (elhagyható)
- 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
- 2 reszelt fokhagyma gerezd (elhagyható)
Extrák:
- méz (van olyan kocka, amiben benne van a méz és az alma íze is)
- reszelt alma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál ketchup
Csirke katsu:
- só
- bors
- csirkecomb filé bőröstül (lehet mell is, a comb szaftosabb)
- panko kenyérmorzsa
- liszt
- tojás
- olaj
A curry
1. A hagymát nagy, fél centis szeletekre vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát háromszögekre, a krumplit nagyobb kockákra (3-4 cm) felvágjuk. Opcionális japán stréber szint: a zöldségek élét késsel lekerekíthetjük. Ugyanis a lekerekített élek megakadályozzák azt, hogy széttörjenek a zöldségek.
2. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a gyömbért.
Majd a répát is.
3. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az almát és 15 percig főzzük fedő nélkül.
4. Méz, só megy bele, és a krumplit is beletesszük, és addig főzzük, míg az megpuhul.
5. A japán curry roux kockát kivesszük a csomagolásból és az élek mentén eltörjük kisebb darabokra. Egy tálba kimerünk a léből, belerakjuk a japán curry roux kockát, és csomómentesre keverjük annyi lével, ami szükséges. Majd visszaöntjük a lábasba.
6. Óvatosan összekeverjük a curryt, hogy egyenletes legyen, hozzáádjuk a ketchupot és szójaszószt, és addig főzzük, míg besűrűsödik.
(Az expressz változat lustáknak - ahogy én csinálom -, olajon megpároljuk a zöldségeket, vízzel felöntjük, megfőzzük, megy bele a kocka, és kész is!)
A csirke katsu:
1. Enyhén sózzuk, borsozzuk a húst.
2. Bepanírozzuk (mindegyik anyagba jól beleforgatjuk, hogy ne maradjon ki semmelyik része):
- liszt
- felvert tojás
- pankó
3. Bő olajban aranybarnára kisütjük. Mivel a hús elég vastag, ügyelni kell, hogy kellően átsüljön.
A tányér egyik oldalára japán rizst teszünk, középre csíkokra felvágott csirke katsut, a tányér másik részét megpakoljuk a curry-vel a hús egyik oldalát leöntve vele.
Jó étvágyat!
Ja, és a mai friss pedig:
Manga:
Kare no Barairo no Jinsei: 6. fejezet & Extrák ~ VÉGE
Soredemo Kamawanai: 2. fejezet
Kellemes nyálcsorgatást!
U.I.: Még mindig felújítok, ezért fennakadások várhatóak FC ügyben, de igyekszem. Sessy-nek nem volt ideje lektorálni, ezért az FC holnap - hallod, Sessy? - fog felkerülni...
Szia. Csicserborsós az igazi vega india curry , de azt még nem mertem bevállalni, csirkecombókbol csináltam.Az összes curry fűszert rászórtam ,amit sikerült beszerezni( kurkuma,római kömény,korianer,chili,reszelt gyömbér ) plussz fokhagyma,hagyma,bors, sűrített paradicsom a píritás után ,majd főztem,és a végén tejszínnel kevertem össze. Alig kell hozzá vmi :)